Kött med benet kvar. Det är så det blir bra.
För två:
Lammet
600-700 g lammrack
Olivolja
Smör
S+P
1 dl rödvin
Kalvfond
Färsk rosmarin
Persiljekvist
1 vitlöksklyfta
2 msk fransk osötad senap
2 msk brödsmulor
Potatisgratäng
500 g mandelpotatis
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta till, hel
2-3 msk smör
S+P
Två skivor prästost
Sätt ugnen på 200. Skala och skiva potatisen. Lägg åt sidan. Hetta upp en stekpanna, släng i smöret och låt det fräsa. Stek löken mjuk utan att den tar färg tillsammans med vitlöksklyftan. Varva potatisskivor och stekt lök i suffléformar. Häll över resterande smör, toppa med ost. Baka i ugnen cirka 40 minuter.
Putsa lammet, salta sedan. Hetta upp en stekpanna ordentligt, stänk olja. Bryn racksen, cirka fem minuter på varje sida. Klicka i en bit smör mot slutet.
Ta upp lammet och svartpeppra det. Smeta senap på den köttiga sidan, häll därefter på brödsmulor och slutligen några droppar olja. Lägg i en långpanna och låt gå i ugnen cirka 15 minuter.
Under tiden: deglacera pannan med vin. Tillsätt fond och kryddor och vitlök, låt sjuda.
Efter sagda 15 minuter tar du ut lammet och låter det vila 5-10 minuter. Tranchera sedan och servera med gratängen och skyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar