lördag 18 augusti 2012

Paella Mixto

Om man vill laga mat utomhus går det faktiskt utmärkt att använda grillen som värmekälla (lättast är det på en gasolgrill där man kan reglera värmen, men det är inte omöjligt med kol heller). Särskilt trivsamt är det att laga paella under bar himmel. Förbered misen, häll upp ett glas rosado - sen är det enkelt.

Utrustning
Ett styck paellapanna (alternativt en stor gjutjärnspanna)
Gasolgrill alternativt en större klotgrill med rejäl mängd briketter

Ingredienser (4 p)
1 dl olivolja
2 krossade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
2 msk tomatpuré
400 g långkornigt ris
1 paket saffran
1 tsk paprikapulver
1 liter varm hönsbuljong
400 g kycklingfilé, delad i bitar på crika 5x3 centimeter
1 grön paprika, skivad
400 g gram räkor
+valfria skaldjur, i det här fallet krabbklor
Salt och peppar
Bladpersilja

Stek lök och vitlök i olivoljan tills löken blir genomskinlig. Tillsätt tomatpuré och stek några minuter till. Tillsätt ris och rör om. Därefter saffran och paprikapulver. Häll på cirka hälften av buljongen, låt koka upp.

Salta kycklingfilén och grilla den vid sidan av paellapannan cirka sju minuter, vänd då och då. Vid det här laget kan det vara läge att späda riset mer mer buljong.Lägg undan kycklingen så länge och grilla paprikan.

Efter ytterligare sju minuter - flytta över paprikan till riset, lägg även på kycklingen. Grilla nu räkorna ett par minuter på varje sida. Smaka av riset, tillsätt vid behov mer buljong. När riset ännu har lite kärna lägger du på räkorna och de övriga skaldjuren.

Klipp över persilja. Servera varmt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar